Bloedkoraal

Bloedkoraal

Deze prachtige donkeroranje edelsteen, ook wel Corallium rubrum genoemd, is een koraal dat voorkomt in de Middellandse Zee. Bloedkoraal staat vooral bekend om zijn intens gekleurde rode of roze skelet waar sieraden van gemaakt worden. Naast een diepe oranje kleur, kan het koraal ook wit, roze of zwart kleuren.

Vindplaats Bloedkoraal

De vindplaats van de bloedkoraal is diep water met een rotsachtige bodem. Dit zijn plaatsen als onderzeese grotten waar het onder richels en rond grotten met sterke stromingen groeit. Koraal dat diep in de zee wordt gevonden heeft gewoonlijk een lichte kleur, zoals lichtoranje. Terwijl koraal dat in ondiep water te vinden is, een bloedrode kleur heeft. Bloedkoraal is van oorsprong mat, maar kan gepolijst worden om het glanzend te maken.  

Bloedkoraal is al sinds de oudheid een gewilde edelsteen door zijn intense kleur en glans. Het werd veel gebruikt in het oude Egypte en was zeer populair in het Victoriaanse tijdperk.   

De prijs van bloedkoraal is de afgelopen jaren enorm in waarde gestegen doordat het aanbod steeds kleiner wordt. Door de excessieve koraalwinning zijn veel koraalriffen beschadigd, dus dat had maatregelen. Het is tegenwoordig verboden om bloedkoraal in te winnen door de enorme schaarste.

Bloedkoraal sieraden kopen

Bekijk de mooiste bloedkoralen in onze webshop en misschien ziet u het perfecte sieraad voor uzelf of voor een geliefde. Deze steen is te koop voor betaalbare prijzen en is verwerkt in allerlei sieraden zoals Bloedkoraal Armbanden, Bloedkoraal Ringen, Bloedkoraal Colliers en Bloedkoraal Oorhangers.

 

 

Getagd , , , , , , , ,