Art Deco sieraden

Art Deco is een stijl die ontstond in 1925, een resultaat van exposities op de Wereldtentoonstelling in Parijs. De term Art Deco is een verkorte vorm van de naam van het evenement: Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes, een internationale tentoonstelling van moderne industriële en decoratieve kunsten.

 

Art Deco sieraden zijn stijlvol en leuk. Sieraden, net als andere gebieden van mode, werden een rijk waarin vrouwen zich vrij voelden om hun individualiteit te uiten. Stijlen werden brutaler, scherper en mannelijker dan in voorgaande perioden. De kanten, filigranen patronen van Art Deco sieraden en de zachte pastelkleuren en rondingen van Art Niveau sieraden maakten plaats voor helderdere kleuren en rechtlijnige lijnen.

 

Kenmerkend voor Art Deco sieraden is het gebruik van futuristische motieven en geometrische vormen, die de zelfverzekerde en vrijdenkende geest van de tijd weerspiegelen. Het torenhoge Empire State Building en de kubistische schilderijen van Pablo Picasso belichaamden perfect de nieuwe designkeuzes van het Art Deco tijdperk.

 

Art Deco sieraden bestellen

 

Tijdens het Art Deco-tijdperk zorgden de verbeteringen in de snijtechnieken, waaronder de komst van de moderne ronde briljante stijl, ervoor dat diamanten meer verblindend en sprankelend dan ooit tevoren werden. Ondertussen liet de welvaart meer mensen toe diamanten juwelen en verlovingsringen te veroorloven. Nieuwe giettechnieken hebben de toegankelijkheid verder verbeterd, omdat juweliers efficiëntere manieren ontdekten om de meest ingewikkeld gedetailleerde instellingen te produceren.

 

Omdat platina een populair materiaal werd, begonnen juweliers met het gebruik van witgoud - een gelegeerde vorm van goud - die beter betaalbaar was dan platina of geel goud, maar met een tint die bijna identiek was aan platina.

 

Bestel uw Art Deco sieraad online

 

Heeft u een bijzondere Art Deco sieraad gevonden en wilt u die graag hebben? Wacht dan niet te lang met bestellen! Van al onze sieraden hebben wij maar een paar exemplaren in huis, en dat geldt zeker voor de Art Deco sieraden. U kunt achteraf betalen, met uw MasterCard, via bankieren of PayPal. Bekijk alle betaalmogelijkheden.