Shop onze favorieten

Voor de buitengewone liefhebbers van vintage parels.

Sorteer op:
Sorteer op:

Bijzondere en unieke vintage sieraden

 

Goud, zilver, diamant en edelsteen; het is prachtig - maar onze sieraden zijn nog meer dan dat. Hier vind je handgemaakte en kleurrijke verhalen. Een stukje geschiedenis in de vorm van art deco sieraden, een victoriaanse broche, bijzondere art nouveau oorbellen of een antieke parelketting. Geen massaproductie, maar stuk voor stuk unieke items die jaren geleden met veel liefde en passie voor het ambacht zijn gemaakt. Dat zie én voel je. 

Unieke sieraden voor unieke persoonlijkheden
Elke persoon is uniek. En unieke personen verdienen unieke sieraden. Een sieraad is een verfraaiing voor elke dag. Dat maakt het een onderdeel van jezelf. Voel jij je wel eens naakt als je er onderweg achter komt dat je je ringen bent vergeten? Precies. Draag je vaak gouden oorbellen dan ken je het gevoel wanneer je in de spiegel kijkt naar een hoofd zonder die mooie oorhangers: incompleet. Laat vintage sieraden je persoonlijkheid complementeren met een uniek ontwerp en eigen verhaal. Draag het verhaal door, waardeer het, en maak het je eigen. 

Art deco, art nouveau en victoriaans
Naast antieke sieraden uit vroegere eeuwen vind je hier de meest prachtige natuurlijke materialen. 14 en 18 karaats gouden kettingen, witgoud met roosdiamant, stralend robijn, diepblauw saffier, mysterieus opaal en harmonisch jade. En nog veel meer! Welke edelsteen is jouw favoriet? En draag je liever goud of zilver? Een gouden armband met granaat is een zeldzame creatie, vaak gemaakt met prachtig chique details. Hetzelfde geldt voor bloedkoraal (nu erg populair) verwerkt in ringen of kettingen. Een vintage ring met bloedkoraal kleurt prachtig bij goud en er bestaan veel verschillende variaties, met elk hun eigen bijzonderheden. 

Kleurrijke stenen
De van nature intense kleuren van edelsteen hebben een krachtige esthetische verschijning. Daarnaast zouden ze een positieve werking hebben voor de drager. Op die manier dragen onze bijzondere kleurrijke vintage sieraden niet alleen bij aan je uiterlijk maar ook je innerlijk. Voel je daadwerkelijk verbonden met een speciaal sieraad. Wie weet geef je het ooit door aan een dierbare. Continue the story!

Een bijzonder sieraad 
De kern van vintage sieraden is dat zij een bijzonder van stuk zijn en elk een eigen verhaal meedragen. Uit de maakwijze of karakteristieke details kun je vaak het tijdperk afleiden. Daarnaast valt het materiaal te bepalen, is het 12, 14 of 18 karaats goud? En hoe is de diamant geslepen? Het belangrijkste is welk sieraad jou aanspreekt. Welk unieke vintage sieraad geeft jou een warm gevoel dat je volledig laat opbloeien. Diamonds are a girl's best friend, maar de ene diamant is de andere niet. Kies vooral waar jij gelukkig van wordt om je leven lang van te genieten! 

Shop online of kom langs in de winkel
Wil je onze unieke sieraden graag in het echt bekijken? Dat kan natuurlijk ook. In onze winkel in Monnickendam kun je alle vintage sieraden die uit de online collectie in het echt bekijken. Laat je verleiden door kleurrijke ontwerpen en originele technieken. Hier is tevens ons atelier waar onze goudsmid en de rest van Team Vintage je graag helpt met vragen of speciale verzoeken. Neem voor een afspraak contact op of bekijk hier onze openingstijden.