Waarom diamant een goede investering is

5x redenen om nu te investeren in diamant 


Een geweldige gouden entourage ring rijkelijk gedecoreerd met diamant, of een fijn kettinkje met stralende briljant diamant op je hals. Diamanten zijn onweerstaanbaar. En dat niet alleen. Kies je voor diamant, dan ga je voor een slimme investering. We hebben het eerder gezegd en we zullen het nog veel vaker zeggen; diamant is voor altijd. Lees hieronder vijf redenen waarom het slim is om te investeren in sieraden met diamanten
1. Diamant is, net als goud, crisisbestendig. In tijden van crisis zien we de waarde van diamant juist  stijgen. De koers stijgt, omdat we juist op die momenten op zoek gaan naar iets tastbaars waardevol. Daarom zien we dat de waarde van diamant in tijden van crisis juist omhoog gaat. Diamant is een veilige haven in onrustige tijden. 

2. De markt rond diamant is een transparante markt. Dat maakt diamant juist een ethische investering, ondanks wat veel mensen denken. Vroeger was de handel in diamanten inderdaad een wilde westen. We hebben waarschijnlijk allemaal wel gehoord van de term 'blood diamond', waarbij de opbrengsten van deze diamanten werden besteed aan bloedige oorlogsvoering. Dergelijke bloed diamanten zijn nu niet meer verkrijgbaar noch verhandelbaar. Tegenwoordig wordt elke diamant door experts gekeurd op herkomst, kwaliteit, karaat en slijping. Daardoor verdient iedereen die bij het proces van winning tot verkoop van diamant betrokken is een eerlijk loon, en is de markt compleet veranderd. 

3. En als je dan toch ethisch bezig bent, focus je dan op diamanten in vintage sieraden! Dit zijn de meest schitterende, zeldzame diamanten - die al bestaan. Diamant is een natuurlijk materiaal dat niet 'vergaat' en nauwelijks kan beschadigen. Het is namelijk de sterkste grondstof op aarde. Wat dat betreft kan de waarde dus niet achteruit gaan. Ook ben je in de wereld van vintage sieraden zeker van kwaliteit. Alles is gekeurd door experts en waar nodig vakkundig gerenoveerd. 

4. Diamant heeft een sterk cultureel symbolische waarde. Een verlovingsring zonder diamant kom je zelden tegen, net als een trouwring overigens. Ook staat het ontzettend mooi bij een memoire ring. Een prachtig stralende diamant vormt een mooi aandenken aan een speciaal moment, of speciaal persoon. Dat zal niemand ontkennen. Diamant heeft een charismatische waarde die met niets anders vergelijkbaar is. Daarom wordt juist deze steen altijd hoog gewaardeerd.

5. En last but not least, sieraden met diamant kunnen relatief gemakkelijk worden doorgegeven zonder allerlei administratieve rompslomp. Er komt geen notaris of advocaat aan te pas. Dat maakt het tot prachtige erfstukken; waardevol en dierbaar. 

 

Denk je erover om een sieraad met diamant aan te schaffen? Wanneer je de middelen ervoor hebt, koop het dan vooral omdat je het met heel veel plezier zult dragen. Maar weet ook dat het een slimme investering is geweest. Ofwel, dubbel genot! Belangrijk is wel om uitsluitend diamanten bij gerenommeerde experts te kopen. Neem geen risico's zonder te weten om wat voor diamant het gaat, of het een echte (en niet synthetische) diamant is. Hoe zeldzamer de diamant, des te meer waarde. Binnen onze unieke vintage collectie vind je de meest bijzondere sieraden met diamant. Jouw investeer avontuur begint hier!   

 

Team Vintage
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter