Vintage Jewellery icons: Princess Diana

Vintage Jewellery icons: Diana Spencer 


Prinses Diana was een vrouw die naast haar status als prinses vooral bekend stond om haar gevoel voor stijl, haar eigenheid en haar durf. Niet zo gek dus dat haar verlovingsring, die zij volgens verschillende bronnen zelf uitkoos, sinds dag één iconisch is. Om haar vinger prijkte meer dan alleen een ring. 


Naar verluidt ging prins Charles bij het aanzoek niet op zijn knieën met een doosje, maar had hij een selectie voor Diana om zelf uit te kiezen. En dat heeft ze geweten. Met haar keuze veroorzaakte zij een schandaal. De ring kwam namelijk uit een catalogus, ofwel, hij was niet exclusief voor haar gemaakt. Het idee dat “iedereen” (dat wil zeggen, een ieder met 28.000 pond op zak) precies dezelfde ring kon aanschaffen werd door bepaalde leden van het Britse Koningshuis niet gewaardeerd. Sommige kranten noemden het een ‘commoner’s ring’; een ring voor de gewone burger. 

18 karaats witgoud
Noem het maar gewoon. De entourage ring bestaat uit een enorme 12 karaats ovale saffier, omringd door veertien solitaire diamanten. De zetting is 18 karaats witgoud. Volgens Vogue had kroonjuwelier Garrard het ontwerp - zie hier de Marguerite ring - geïnspireerd op de broche die Koningin Victoria droeg tijdens haar bruiloft in 1840. Hoe dan ook droeg Diana de ring met trots tot aan haar scheiding met prins Charles in 1996. Een jaar later kwam zij bij een tragisch auto-ongeluk om het leven. Haar juwelen verwerden erfstukken. In eerste instantie kreeg haar zoon prins Harry de ring, en William haar geliefde Cartier horloge. 

Een replica van de 'prinses diana ring'
Een replica van de 'prinses diana verlovingsring'

Zo moeder zo zoon

Maar hier stopt het verhaal niet. Toen prins William op het punt stond de liefde van zijn leven, Kate Middleton, ten huwelijk te vragen, besloot prins Harry om Diana’s verlovingsring aan zijn broer te geven. William noemde dit een onzelfzuchtig gebaar, vol blijk van warmte en liefde - ‘
just like his mom’.

William was op zijn beurt verheugd om de ring aan Kate door te geven. Op die manier hoefde zijn moeder de bruiloft toch niet te missen. En de iconische ring die voor Lady Di zoveel waarde had zal voor altijd in zijn leven blijven - in voor en tegenspoed. 

A continuing story 
Het verhaal van prinses Diana wordt nu gedragen door Kate Middleton. Een verhaal van liefde en durf, van karakter en eigenzinnigheid. Het verhaal van een trotse moeder en haar zoons, door gedragen dankzij onbaatzuchtigheid en een sterke familieband. Overigens is niet alleen de emotionele waarde maar ook de kostbaarheid van de ring gestegen; die inmiddels 400.000 pond waard zou zijn. 

Vintage Jewellery collectie 
Vintage Jewellery collectie

Voel je de inspiratie al opborrelen? Hoe en waarom Diana nu juist voor haar entourage ring koos zal alleen zij zelf het beste weten. Maar wat we allemaal van deze Queen of Vintage Jewellery kunnen leren is om je hart en instinct te volgen wanneer je een speciaal sieraad tegenkomt. Heb lak aan trends en de status quo; kies iets waar jij gelukkig van wordt. Juist dan zul je het met trots kunnen dragen, voor de rest van je leven - en wie weet zelfs nalaten aan de meest dierbaren in je leven. Natuurlijk helpen wij je graag op weg. Jouw liefdesverhaal begint hier.

Donna
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter