Vintage Jewellery icons: Ona Munson

Vintage Jewellery icons: Ona Munson

 

Ona Munson liet Hollywood's meest spectaculaire ketting leven. Topaas was nog nooit zo sensationeel.

Owena Elizabeth Wollcot, later bekend als Ona Munson, werd geboren in 1903. Op haar veertiende verhuisde ze samen met haar moeder van Portland naar New York City. Daar maakte ze met cabaretoptredens de eerste stappen naar haar leven als filmster. Twee jaar later stond ze al op Broadway. 

Hollywood
Ona Munson was een gevierd Hollywood actrice vanaf begin 1930 tot haar tragische einde in de jaren ‘50. Ze speelde onder meer in Gone with the Wind (1939), Broadminded (1941) en Five Star Final (1931). In The Shanghai Gesture (1941) vertolkte Munson de hoofdrol. In deze film droeg zij de meest spectaculaire ketting allertijden, als eerste. 

Mother
The Shanghai Gesture vertelt het verhaal van Gin Sling (Ona Munson). ‘Mother’ Gin Sling, zoals ze wordt genoemd, runt een goktent in Shanghai, die op last van ene Guy Charteris gesloten dreigt te worden. Mother besluit deze jongeman op te zoeken. Ze komt erachter dat Charteris haar lang verloren echtgenoot is (spoiler alert!), die haar destijds verliet. ‘Mother’ zet een wraakplan op en nodigt haar ex uit voor een diner ter ere van Chinees Nieuwjaar. Charteris heeft echter een eigen verrassing in petto... 

Spannend kunstwerk
Tijdens het spannende diner draagt ‘Mother’ Gin Sling de befaamde ketting. Het is een waar kunstwerk, stenen van topaas bedekken de gehele hals. Het moeilijkste is om er niet naar te kijken. Ona Munson laat de ketting leven, waarna het een eigen status als Hollywood juweel verwerft. 
Later wordt de ketting gedragen door Alice Fay, in That Night in Rio (1941), Tallulah Bankhead in A Royal Scandal (1945) en door Linda Darnell in Forever Amber (1947). Mede dankzij Ona Munson werd de topaas halsketting het bekendste Hollywood juweel van de jaren '40. 

Bezoek onze webshop voor jouw eigen iconische vintage ketting met topaas.

Donna
Reacties
Hey! Do you know if they make any plugins to help with SEO?

I'm trying to get my blog to rank for some targeted
keywords but I'm not seeing very good results. If you know
of any please share. Many thanks! cq; <a href='https://excellent-sex-videos-vnpmi.blogspot.com'>excellent-sex-Videos-vnpmi.blogspot.com</a>,
Leila - 17 Sep 2021 - 00:39
Laat een reactie achter