Musthaves: 5x sieraden die elke vrouw zou moeten hebben

Musthaves: 5x sieraden die elke vrouw zou moeten hebben 


Een sieraad is iets moois, iets persoonlijks. Het is een investering die misschien wel symbool staat voor een speciale herinnering. Vergeet daarom de trends en hypes en kies als het om musthave sieraden gaat voor tijdloze ontwerpen die echt bij jou passen. Zie je door de bomen even het bos niet meer? Wij zetten vijf klassiekers die iedere vrouw zou moeten hebben op een rijtje. 


A girl’s best friend
Diamanten zijn niet voor niets forever (Shirley Bassey voice). Het is als een soort spreuk: eens gegrepen door de schoonheid van diamant kun je nooit meer terug. De benaming van diamant is afgeleid van het woord ‘adamas’, dat Grieks is voor ‘onoverwinnelijk’. Het zal je dan ook weinig verbazen dat diamant vrijwel onverwoestbaar is. Sterker natuurlijk materiaal vind je nergens op aarde. Behalve die fysieke eigenschappen heeft de diamant ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht. De schittering die na het slijpen tevoorschijn komt is oogverblindend mooi. Verwerkt in een verlovingsring, aan een fijn zilver kettinkje of groots glimmend op gouden oorbellen: met diamant zit je altijd meer dan goed. Check hier onze collectie met diamant.

Maak een statement
Voel jij je ook naakt wanneer je eens geen oorbellen draagt? Goud of zilver, diamant of parel; met oorbellen maak je direct een statement. Oorbellen verrijken je gezicht en uitstraling. Jij mag zelf kiezen op welke manier. Met vintage oorbellen heb je vrijwel direct een klassieke look te pakken. Met subtiele knopjes behoud je een ingetogen plaatje, mooi te combineren met een bijpassende ketting. Kies je bijvoorbeeld voor kroonluchter oorbellen of gouden art deco hangers, dan is de toon direct gezet: jij waardeert de mooie dingen in het leven. 

Kettingreactie
Persoonlijk zijn wij van VintageJewellery zeer gecharmeerd van gouden kettingen. Een subtiel kettinkje met mooie hanger, of grof geschut met hypnotiserende schakels, je kan er simpelweg niet de mist mee in gaan. Niet alleen is goud een slimme investering, het is een ‘kleur’ die iedereen staat en elk kledingstuk meer allure geeft. Wist je trouwens dat er verschillende tinten goud bestaan? Afhankelijk van onder meer het karaat, de verwerking en de leeftijd kan goud meer geel, donker, of roze zijn. Ook bestaat er witgoud, een legering die qua kleur meer op zilver of platinum lijkt. Hoe dan ook: (vintage) gouden kettingen zijn een must have voor elke vrouw - en man! 

Lady of the rings
Een mooie ring is iets waarmee je je innerlijke schoonheid kan laten stralen. Kies voor een mooie steen, zoals robijn of saffier. Donkerrood bloedkoraal staat prachtig bij goud. Een manier om de juiste steen te vinden die past bij jouw persoonlijkheid is om na te gaan wat de steen van jouw geboortemaand of sterrenbeeld is. Diamant is bijvoorbeeld de steen van april, opaal hoort bij oktober, en als je in januari geboren bent neig je wellicht naar granaat. Het mooie is dat we ons vaak al aangetrokken voelen tot de steen die bij ons past. Een opvallende steen leent zich uitermate goed voor een cocktailring, haloring of zogenaamde schouderring. Dit zijn ringen die je misschien niet iedere dag draagt maar die je met extra trots aan je vingers etaleert voor een speciale gelegenheid. 

A piece of history 
De eerste armbanden werden al gedragen door de Grieken en Romeinen. Niet voor niets dus dat dit sieraad in ons rijtje van musthave klassiekers wordt opgenomen. Destijds waren het vooral zilveren en metalen armbanden die men versierde met gekleurd glas en stenen. (Veel) later werd goud populairder. Een van onze favorieten is de gouden schakelarmband. Een schakelarmband verfraait de pols op een subtiele, maar toch aanwezige manier. Het is nooit te veel maar opvallend genoeg om alleen te dragen. Mocht je toch op zoek zijn naar iets groters, iets heel bijzonders, kijk dan eens naar de armbanden met granaat. Vooral de slavenarmband met ingewerkte granaat is kunstig werk voor de pols van iedere vrouw. 

Donna
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter