April: maand van de diamant

De koningin van de edelstenen 


Diamant, de koningin van edelstenen staat voor eeuwige liefde. De witte diamant is de geboortesteen van de maand april. Dat betekent dat voor iedereen die geboren is in april, de steen een extra krachtige werking heeft. 


De kracht van diamant

Van oudsher gelooft men in de kracht van edelstenen. De werking is voor elke steen uniek. In het geval van diamant geldt dat de steen symbool staat voor zuiverhuid. Met name in de buurt van je hoofd (bijvoorbeeld verwerkt in een ketting of oorbellen) zouden ze innerlijke inzichten en een sterke intuïtie verschaffen. Het is dan ook niet voor niets dat kroonjuwelen vaak rijkelijk gevuld zijn met diamanten. 

ringen met diamant

Eigenschappen
Bovendien vergroot diamant de kracht van andere stenen. Het is dan ook een van de meest intense stenen. Intens op het gebied van energie, en schitterende glans. De samenstelling van diamant is eigenlijk relatief eenvoudig. Dat is wat het nu juist zo krachtig maakt. Diamanten bestaan uit koolstof. Het is in feite gekristalliseerde koolstof. Wel kunnen ze verschillende eigenschappen hebben, afhankelijk van het karaat, de kleur, de helderheid en slijpvorm. Het feit dat diamanten zich vormen in de aarde, vanuit vele energetische deeltjes, maakt dat de steen is terug te herleiden naar april. Onder de stand van de planeten in die maand zou de diamant het beste tot zijn recht komen.

De sterkste schakel
Diamant is een van de sterkste natuurlijke materialen op aarde. Slijtage is daarom nagenoeg onmogelijk. Wel kan de steen dof worden. Het is dan ook belangrijk om sieraden met diamant met zorg en aandacht te dragen, en zo nodig goed te onderhouden.

Donna
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter